36 timer i Tel Aviv – og på vei til å bli Hollywoodstjerne

God (snø)torsdag fra hovedstaden! (wow, så mye snø det har kommet i Oslo = kaos)

Da har jeg (vi) kommet hjem fra en “lynvisitt” til Tel Aviv… Kan ikke akkurat si jeg fikk sett så mye av byen, men inntrykket var en litt rufsete by med små “perler” innimellom :) Meningen med turen var jo å treffe Professor Slavin for en vurdering om stamcellebehandlng…

Tel Aviv travel www.livingdelux.comTel Aviv travel www.livingdelux.comTel Aviv travel www.livingdelux.com

Litt av en personlighet må jeg si :)) Har aldri sett et så HVITT hår, og han minnet meg om proffesoren/vitenskapsmannen i filmen “tilbake til fremtiden”! Når han i tillegg hadde en litt rufsete hockeysveis, var det litt av et førsteinntrykk :)) Men dette er en mann det står respekt av, han var den første som gjorde denne behandlingen på en MS-pasient for over 20(!) år siden. Vi møtte han på hans hjørnekontor i 20.etasje med fantastisk utsikt over Tel Aviv! Må jo nesten ha vært det flotteste kontoret på hele sykehuset!

Jeg kommer inn med mitt “entourage”, deluxmannen og en norsk lege, som jeg var så heldig å ha med meg :)) Begynner som vanlig med å bli spurt om min (syke) livshistorie, noe jeg ikke liker – da kommer minnene opp fra mine sykeste år…og alt jeg har vært igjennom… :/ Han snakker mye om en behandling med stamceller som kan være en ide for meg etter en transplantasjon, som viser seg å ha en reparerende effekt. Dette er forskning som han er ledende innenfor og som han har holdt på med de siste 9 årene! Jeg er jo mest interessert i å ta den tøffe behandling som kan stoppe sykdommen, og han forteller om all risikoen (noe de må gjøre) og at det er ingen garantier… Alt dette er jeg klar over.

Vi avslutter med VIDEOINNSPILLING! Noe så kleint… Må svare på diverse spørsmål og gjøre forskjellige øvelser, bl a gå bortover en gang for å vise hvordan gangen min er… Han spøker med at han skal gjøre meg til en Hollywoodstjerne :o Dette er vel for å ha før/etter film av pasienten… Øyner vi en sjanse her for at han vil behandle meg?

Forventer ikke et svar der og da (venter jo på svar fra Chicago enda) men han sier de forløsende ordene;

ETTER EN HELHETSVURDERING, ER JEG VILLIG TIL Å BEHANDLE DEG!

Jeg tror du kan ha utbytte av det, og jeg skal gjøre deg til en Hollywoodstjerne!  WHAT!  Hva skjedde nå? Er jeg glad? Tusen tanker går igjennom hodet… “Luften går ut av ballongen” følelse – Lettet, men er dette noe jeg klarer å gjennomføre? Skal jo det! Snakk om å være mentalt sliten, sov i 14(!) timer når jeg kom hjem…

telavivprofslavin www.livingdelux.com

  En “striglet” og litt yngre versjon av Prof. Slavin

Skal passe på å se Gunhild Stordalens intervju på Skavlan på fredag, hun har gått igjennom den samme stamcelletransplantasjonen for sin autoimmune sykdom! Krysser fingrene for at det går bra med den flotte damen!

Jeg skal ta en “Gunhild”, tenk det!

Klem Vibeke xx

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *