TESTING TESTING

Hei fra Chicago!

Blir mer og mer begeistret for denne byen :)) Flott stemning og hyggelige folk! Selv om vi ikke har vært helt heldig med været enda, er det vårtemperaturer og masse fine blomster her :))

På mandag hadde jeg en hel dag med testing, ganske slitsomt med jetlag i kroppen… Gikk jo greit likevel! Først ble jeg vist rundt på avdelingen hvor de høster stamcellene og fikk se selve maskinen. Snakket med en utrolig hyggelig sykepleier som het Heather, hun hadde en veldig beroligende effekt over seg :)) Fikk stor tiltro til hun og hele avdelingen! Videre var det blodprøver, og har vel aldri tatt så mange glass før, over 20(!) stykker, det er bra jeg har tatt noen blodprøver i mitt liv (for å si det mildt) så det gikk som smurt.

testing

Så var det videre til hjerteundersøkelse – ekg, ultralyd og røntgen, for så å avslutte med en ganske lang lungetest. Fikk beskjed og SKRYT for min lungekapasitet! (må være et resultat av min fortid i synkronsvømmingen). Jeg som var så nervøs for den testen, så utrent som jeg føler meg…. Ble nesten litt stolt jeg, haha! Tar alt som er positivt med meg :)) Rart hva man kan bli glad for….

Det som har slått meg med det amerikanske helsevesenet, er at de behandler deg på en veldig respektfull måte! Northwestern er jo ikke et lite sykehus, og det er maaaange pasienter innom. Likevel føler du at de tar seg tid og SER deg som menneske. De viser deg også respekt ved selve undersøkelsen og gir deg “privatliv” med kjortler, håndklær og gardiner – her er det ingen som buser inn mens du ligger halvnaken på en benk mens du blir undersøkt!

Kan si hva du vil om amerikanere, hyggelige er de og veldig HØFLIGE! Det ligger liksom naturlig i språket… noe vi nordmenn kunne lært noe av! Det får bli en annen historie :))

I morgen er det tilbake til Northwestern med bl a et møte med behandlende lege Dr. Burt, bøyer meg i støvet av den mannen!!! For en forskjell han gjør for mange mennesker, det er til å bli starstrucked av… De siste dagene har jeg begynt å “glede” meg til å komme igang, bli kvitt denne jæv…..skapen! Gleder meg til å kaste gåstavene mine LAAAAAANGT til skogs!!

JIHAA from Chicago :))

Klem Vibeke xx

hsct1

Følg meg gjerne på Snapchat livingdelux mens jeg er i Chicago :))

1 Comment

  1. Lenge siden du har oppdatert. Hvordan går det ?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *