Middag på Buckingham Palace, del 3

Hei igjen, her kommer del 3 av vår middag på Buckingham Palace.

Velkomstchampagnen var drukket og det var tid for å gå til bords. Vi hadde jo som de eneste fått tatt en sniktitt på bordet, men ble likevel målløs når de doble dørene ble åpnet. Alle stearinlysene var tent og det funklet i sølv og krystall! Over bordet hang det enorme lysekroner på rekke og rad. Ja, det var rett og slett like staselig som man kan tenke seg…

Ved hver kuvert var det 5(!) krystallglass, ett til hver rett samt vannglass. Dekketallerken og flere bestikk. ALLE glassene og bestikkene var inngravert med ER (Elisabeth Rex)

Champagne - livingdelux.com

Jeg hadde jo hilst på min bordkavaler, og visste at han var sjef for hele forskningsinstituttet på Universitetet i Edinburgh, hvor J.K Rowling har donert 10 millioner pund til en egen avdeling for MS-forskning! Han kunne fortelle at de nå holdt på å utvide og ville bli hele 500(!) forskere på instituttet. Han var utrolig hyggelig, og var veldig interessert i å høre om min behandling i Chicago…

På min andre side satt det en ung mann, James, som jeg først trodde hadde sneket seg med som sønn av en av de inviterte. Trodde han var ca 17 år :)) Ble derfor overrasket da han ble introdusert og holdt et kort innlegg. Han holdt på med sin doktorgrad (!) i Internasjonale utviklingsstudier og var nevø av ingen ringere enn Alan Turing! Husker dere filmen ¨The Imitation  Game¨ om mattegeniet som knekte Enigmakoden under 2. verdenskrig og dermed reddet mange liv!

Altså jeg blir så fascinert av slike personligheter og historiene de har og fortelle… Jeg nikoste meg under middagen med smalltalk, taler og god mat og drikke! Vi var mektig imponerte over Princess Anne som holdt en god og informativ tale UTEN manuskript. Dette har hun gjort før! :))

Forretten var en rulade av skotsk røkelaks, med en deilig hvitvin til :)) Hovedretten var fasan skutt på Sandringham, servert på sølv lokkefat med nydelig rødvin til.  Til mellomrett skjedde det noe artig :)) Det ble plassert en tallerken med en krystallbolle med vann i foran oss, samt kniv, gaffel og skje i GULL. Flere av oss lurte veldig på hva dette var til? Da servitørene kom rundt med fat med dadler og forskjellig type frukt, spurte jeg diskret servitøren jeg… :)) Jeg fikk hvisket til James at det var til å vaske hendene i etter å ha spist frukten. Bestikket var til desserten som kom etterpå. Vi lo litt da vi så bordamen hans begynte å vaske druer i vannbollen :)) James sa tørt at han hadde blitt overrasket hvis gjestene måtte vaske sin egen frukt her på Buckingham Palace… He he!  Desserten var creme brulee på rabarbra med portvin til. Deluxmannen kan melde at det var kun kvalitetsviner under hele middagen og selvfølgelig ekte fransk champagne!

meny - livingdelux.com

Under selve middagen ble vi oppvartet av minst 15-20 servitører (jeg prøvde å telle) De gled ubemerket rundt og kunne virkelig jobben sin! Imponerende.

For min del gikk middagen, SVISJ, så fort! Sikkert fordi jeg hadde så godt selskap på hver side, samtidig som jeg prøvde og få med meg alle detaljer rundt meg :)) Kaffe og avec ble servert i The white room.

Mens mannen og jeg satt og drakk kaffe kom det bort en søt dame som presenterte seg som Mrs X, Princess Anne´s Lady in waiting…. Kan tro jeg er glad jeg har sett på en del engelske kostymedramaer, og skjønte at det var hennes hoffdame :)) Deluxmannen var ikke like informert og spurte hvor lenge hun hadde JOBBET for Prinsessen? Ups, det er ingen jobb, men en ÆRE og være hoffdame! Hun kunne fortelle at hun hadde VÆRT HOS prinsesse Anne i 30 år. Vi snakket faktisk lenge om OL som var i London og hun fortalte at sønnen hennes er på det engelske ro landslaget og skal delta i RIO. Tydeligvis er hun gift med en greker, for sønnen het Constantin. Så hvis dere følger med på roing i Rio…… Så vet vi at Constantin er sønn av hoffdamen til Prinsesse Anne :))  Han heier vi på dere!!!

Rolls royce - livingdelux.com

Keeping up the appearances

ROING I RIO!

Klem Vibeke xx

Følg med på snap: livingdelux 

Ps Jeg får dessverre ikke lov til og legge ut bilder fra kvelden på sosiale medier, så her er det fantasien som teller :))

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *