The good, the bad and the ugly

Ojojoj, dette har vært litt av noen dager… På både godt og vondt!

Møtte opp grytidlig torsdag morgen på sykehuset for å få satt inn kanylen i halsen :/ Jeg hadde en formening om at det var litt som å få satt en oppå hånden (som jeg har gjort flere ganger før) og at det hele ville ta 5 minutter. Det eneste jeg syns var litt ekkelt å tenke på, var at den skulle i halsen….ÅNEIDA, ble rullet inn på operasjonsstuen for en over 30(!) minutters operasjon. De satte rett og slett et “rør” inn i halsen og ned til rett over hjertet!

Operasjonen gikk helt fint, jeg lå jo med hodet til siden og så ingenting, det vondeste var lokalbedøvelsen, så smertefullt var det ikke. Var faktisk veldig rolig, en av sykepleierene het MAX, som min mellomste sønn, så da ble det en del snakk om han :)) Fikk også noen merkelige tanker som, tenk hvis jeg må på DO nå, har de opplevd at noen har TISSET på operasjonsbordet før? Herremin, hva man kan tenke på altså – tror det rett og slett er en slags “overlevelsestaktikk” av hjernen :)) Når jeg var ferdig spurte jeg etter deluxmannen med en gang; Can you tell my husband….? 3 ganger :)) Tror jeg var i litt småsjokk… Tenkte at NÅ legger jeg virkelig LIVET mitt i hendene deres, og må stole på dem.

Etter å ha vært en halvtimes tid til observasjon, dro vi rett opp til avd. for stamcellehøstingen. Først en blodprøve som vi måtte vente 2 timer for resultatet på. Lunsj og venting. Var sååå TRØTT – uendelig trøtt! Som å være i et vakuum…Sikkert en reaksjon på de litt tidligere uventede hendelser…

Endelig kom blodprøveresultatet og jeg kunne begynne høstingen. Utifra prøvene estimerte de at jeg akkurat ville ligge på rundt 2 mill. stamceller på 6 timer (må ha minimum 2 mill.) Over 5 timer ville ikke laboratoriet være oppe lenger for å kunne telle stamcellene, så da måtte jeg ha kanylen i halsen til neste dag (i tilfelle det trengtes mer høsting og evt blodoverføring) :/ Følte jeg ikke hadde noe valg, så gikk med på det.

Høstingen, som foregår med en slags sentrifugemaskin. Blodet ditt renner ut til maskinen, hvor det blir varmet opp til 41 grader for å skille ut stamcellene for så å avkjøles og føres tilbake til kroppen – som et evig kretsløp! Fasinerende og se posen med stamceller fylle seg opp!

høsting3høsting1

6 laaaange timer, hvor jeg ikke klarte å sove et sekund! Prøvde jeg begynte jeg bare å tenke på hva som virkelig foregikk… Måtte holde meg pre-okkupert med spill og prat med mannen. Noen ganger er det beste å fortrenge ALT sammen!

Stamceller til høyre - Uvurdelig verdi...
Stamceller til høyre – Uvurdelig verdi…

Var så sliten etterpå og kanylen i halsen var kjempevond :/ Sov ikke mye den natten… mannen måtte t.o.m dra meg forsiktig opp av sengen, da hele venstresiden var så smertefull :/ Ikke ofte jeg er SINNA, men NÅ – NÅ var jeg sint! Følte det var pga dårlig koordinasjon av sykehuset at jeg måtte lide UNØDVENDIG hele natten og i så mange timer!! Raste og kjeftet TIL mannen hele veien til sykehuset… 1 time ekstra høsting ga så mye vondt :/ Skal sende mail, for dette var tullete!

På den positive siden viste opptellingen at jeg hadde høstet hele 5,4 MILLIONER stamceller og at jeg hadde nok blodplater igjen, så trengte ingen blodoverføring!! UT med den HERSENS kanylen! PHU… Må bare poengtere at absolutt ALLE jeg har vært i kontakt med av helsepersonell har vært heeeelt fantastiske!! Kunne ikke følt meg tryggere og mer ivaretatt :)) (det er koordinasjonen jeg reagerer på, har vært sint i flere dager… ups)

OK, a bump in the road som endte bra med nok stamceller! Ferdig med runde 2! YESS!!

Ojsann, nå fikk jeg skrevet ut litt frustrasjon –  Nå gleder jeg meg til og trenger noen “fridager”, i morgen skal jeg fortelle om det veldig, veldig hyggelige som skjer på tirsdag :))

Take care!

Klem Vibeke xx

Snap: livingdelux

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *